Ideja = Nada

U životu je uvek najteže početi nešto. Ali kada se počne, onda sve ide svojim tokom i onako kako treba. Pa čak i kada mislite da ne ide kako treba, ono ide svojim tokom.
Živimo u modernom, internet dobu i sve ide velikom brzinom. Sve se menja za veoma kratko vreme. Kao kada su Tarabići svojevremeno govorili da će u budućnosti na svetu godina biti kao mesec, mesec kao dan, a dan kao sat. E pa tako je.
Ako želimo da od svog života učinimo nešto dobro, moramo brzo i efikasno da razmišljamo i delamo.
Jovan

Da biste nešto postigli u životu, a ovde ćemo konkretno pričati o privatnom poslu, najvažnija je i osnova svega IDEJA. Ok. Priznajem da ćete svi reći da je to najteži deo. I jeste. Ideja u sadašnjem svetu gde skoro sve imate i sve na dohvat ruke je teško biti inovativan, poseban i prvi.

Ali ne sekirajte se. Kako Čkalja kaže: „Budale i pečurke se ne sade. One same niču.“ Tako je i sa idejama. Što više glavu razbijate i mislite o tome, sve manje imate inspiraciju da dobijete pravu i profitabilnu ideju. Ideja je kao letnji kišni pljusak. Padne kada joj se najmanje nadaš. Tako sam i ja danas dobio slučajno IDEJU da vas motivišem i dam podršku u namerama za uspehom u privatnom biznisu.

Pričaću vam o biznisu koji smo pokrenuli moj kolega i prijatelj Mirko Jevtić i ja tokom prošle 2014. godine, a sasvim slučajno smo došli na ideju 2013. godine da započnemo ovakav posao u Srbiji.

Sedeli smo i buljili u Youtube. U jednom momentu nam je iskočio video klip o Bubble Football-u u Italiji. Jako nam se svidelo. Mirko je rekao: „Pa zašto i mi ne bi ovo radili, doneli u Srbiju i bili prvi?“

Znači, dobili smo ideju, opet stavljam akcenat na SLUČAJNO. Pronašli smo način kako da nabavimo novac, ljude da nam urade sajt, prijatelje da nam daju ideje oko marketinga i formiranja usluga i cena i naravno pouzdane partnere oko uvoza opreme. Napravili smo biznis plan u koji smo uneli sve pretpostavke i predviđanja za dalji rad. Napravili smo računicu i došli do zaključka da će nam investicija biti isplativa i da ćemo uloženi novac u veoma kratkom roku moći povratiti. Tako je nastao Bubble Football Serbia.

Mirko

Tokom avgusta 2014. godine krenuli smo da radimo. Bili smo prvi u Srbiji koji su krenuli sa Bubble Football-om. Imali smo veliki zadatak da ljude prvo upoznamo sa tim šta je Bubble Football. Konstantno smo morali da radimo na njegovoj promociji i popularizaciji kod naše ciljne grupe (ciljnu grupu određujete u Biznis planu).

Sada je to krenulo svojim tokom. Ide onako kako treba da ide. Jer uvek morate da verujete u ono što radite. Ako vi ne verujete u uspeh svog posla i usluge, onda neće ni drugi.

Zato vas sve sada motivišem da gledate oko sebe i obraćate pažnju na potrebe drugih ljudi. Kada pronađete tajni kod, tada ste dobili ideju. Do tada, opušteno i srećno. Jer ne zaboravite!!! IDEJA jeste jednako NADA. Kada imate ideju, imate i nadu da će vam biti bolje i da ćete uraditi nešto korisno za vas, vašu porodicu ili zajednicu u kojoj živite. Pa čak i ako propadne ideja, verujte i dalje. Jer nikada ne znate koja ideja će biti prava.

Verujte u sebe i svoje ideje. Tako znate da postojite!!!

U Novom Sadu,
22.07.2015. god.

Jovan Vignjević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *