CASE STUDY – Fotografiši žuti M&M Pežo

Auto škola M&M – Novi Sad 
PROJEKAT

Fotografiši žuti M&M Pežo – Video objašnjenje zadatka

KLIJENT

Auto škola M&M, Novi Sad

BRIF

S obzirom da je auto škola M&M osnovana i počela sa radom 2003. godine, ove godine proslavlja 18 godina postojanja i svoje punoletstvo. Iz tog razloga je menadžment ove auto škole odlučio da tokom cele 2021. godine nagradi mlade Novosađane sa po jednom besplatnom auto obukom svakog meseca.

Predlog za mart mesec je bio da se postavi zadatak (izazov na Instagramu) mladim sugrađanima kako bi se angažovali i ušli u trku za osvajanje ove vredne nagrade.

ZADATAK (IZAZOV)

Početkom marta smo objavili kratak video materijal u kome je jedan od instruktora auto škole M&M objasnio šta je zadatak i koja su pravila igre.

Zadatak je bio da Novosađani fotografišu žuti brendirani M&M Pežo, objave ga na svom Instagram Story-ju i taguju @autoskolamm. Administrator IG naloga auto škole je kreirao Highligts pod nazivom „Žuti M&M Pežo“ u kom su se arhivirale sve objavljene priče. Najkreativnija Story fotografija ili animacija je bila uslov za ostvarivanje prava na besplatnu auto obuku.

CILJ

Širenje svesti o brendu auto škole M&M, podsticanje takmičarskog duha i razvoj kreativnih ideja kod mladih.  

REZULTAT

Izazov je počeo 02.03. i trajao do nedelje 28.03. u 23:55h. U ponedeljak 29.03. u Live prenosu odabrano je dvoje finalista. To dvoje finalista izglasali su aktuelni polaznici auto škole M&M u jednoj od učionica. Nakon toga, u utorak 30.03. u 12h pokrenuli smo Instagram Story glasanje gde su pratioci Instagram naloga auto škole imali priliku da 24 časa glasaju i izglasaju pobednika, odnosno osobu koja će dobiti besplatnu auto obuku. U sredu 31.03. objavljen je dobitnik nagrade.

U periodu od 02. do 28. marta objavljeno je 43 Story objava. Mladi Novosađani su prihvatili izazov. Za mesec dana Story interakcija sa Instagram stranicom auto škole M&M porasla je za 350%. Aktivnost na nalogu je bila +320% dok je saobraćaj ka sajtu www.autoskolamm.com sa Instagrama porastao za 60%. Stranica auto škole je za nepunih mesec dana dobila više od 500 novih pratilaca.

Uspeli smo da motivišemo mlade Novosađane da se angažuju i potrude oko „lova“ na žuti Pežo sa M&M brendingom. Na taj način su sebi pružili priliku da se nadmeću sa svojim vršnjacima i dobro se zabave.

 

Studiju slučaja (Case Study) sastavio: Jovan Vignjević – Digital Cabbage

Datum: 06.04.2021. god.

www.jovanoviutisci.com